Nutcase cykelhjelme til børn og voksne

Nutcase cykelhjelme til de mindste

Nutcase er et af de mest populære cykelhjelm-mærker i øjeblikket, og det er med god grund. Nutcase laver nemlig nogle moderne og smarte cykelhjelme, som ikke er lige så klodsede og grimme som de traditionelle hjelme. Dermed kan de altså fint bruges til hverdag, hvor du har dit almindelige tøj på. Vi anbefaler i høj grad hjelmene fra Nutcase til vores besøgende!

Med en Nutcase cykelhjelm er du sikker på at blive set i trafikken – og samtidig er du indehaver af et farverigt og unikt design, som viser omverdenen lige netop din personlige stil og temperament. 

En Nutcase cykelhjelm passer til alle – du har sikkert hørt deres motto “I love my brain”. Det interessante ved Nutcase er, at alle kan finde et design, der passer til netop deres personlighed. Det kan være forretningsmanden eller kvinden, der ønsker at peppe cykel outfittet lidt op med en farvestrålende hjelm, der signalerer overskud og humor. Det kan være den studerende nørdede type, der med en overraskende spraglet hjelm fortæller sine medstuderende og omgivelser, at de måske dømmer ham forkert, når de tror, at han kun er den kedelige og nørdede medstuderende.

En lang række med Nutcase cykelhjelme

Men der er naturligvis også en masse hjelme at vælge imellem, hvis man bare ønsker en ensfarvet eller en mere neutralt designet hjelm, der stadig ser godt ud på hovedet. Det er helt op til dig selv og dit temperament – helt ligesom det er i Nutcase’ ånd, at det er det individuelle og unikke, der er bærende for alle modeller og design. Der findes en Nutcase cykelhjelm til ethvert individ – både til den rå og den elegante type.

Hvordan kom Nutcase til verden?

Det var Michael Morrow, en kreativ designer og football entusiast fra Oregon, der gik i gang med at skabe markedets mest opsigtsvækkende og stilskabende cykelhjelm tilbage i 2000. Hensigten var at skabe positiv opsigt og begejstring med en hjelm, han lavede til kampen med Beavers football holdet. Det lykkedes i den grad, og resten er historie. Det er den samme tilgang til design, som det nu verdensomspændende firma har den dag i dag. Hjelmene er i dag ikke designet til cyklister og skateboarders. Der er specialdesignet serier til skisport, motorcyklister og såmænd også på vand.

Når du køber en ny hjelm, skal du være omhyggelig med at købe den rigtige størrelse. Tag mål om dit hoved med et målebånd, som du placerer to centimeter over øjebrynene og derefter lader løbe vandret omkring hovedet. Det er en fordel at prøve hjelmen, inden du køber den. Den skal sidde fast på hovedet uden at glide til siderne. Du kan sætte ekstra indlæg i siderne, så den passer, hvis den blot er en smule for stor. Endelig skal du sørge for, at hjelmen sidder helt vandret på hovedet, så den ikke glider ned i nakken. Det er kun når hjelmen sidder korrekt, at den yder optimal beskyttelse.

Børnene kan selvfølgelig også få deres egen Nutcase på hovedet, og de vil elske at få den på. Hjelmen er rar at have på, og så er den så sej, at de andre børn i børnehaven eller skolen vil have en tilsvarende. Så husk mottoet: “I love my brain”.

I dag er cykelhjelme smarte

Engang var cykelhjelme en tung klods at tage på hovedet, og spændende farver og mønstre kunne man lede længe efter uden nogensinde at finde nogle, som børnene synes var interessante. Men med den øgede fokus på sikkerhed i trafikken de seneste 20 år er der for alvor sket noget interessant i den retning, som også børnene har fået øjnene op for. Og det har betydet enormt meget for at de fleste børn i dag har cykelhjelm på hovedet, når de triller i skole eller til en fritidsaktivitet.

Mange forskellige Nutcase Cykelhjelme både til børn og voksne

For i dag er udvalget stort, når den nye cyklist skal vælge en cykelhjelm børn. Og producenterne har også indset, at børn kan være meget forskellige. Derfor er der cykelhjelme, der appellerer til den friske knægt, der gerne vil ligne en pilot eller politi betjent ved hjælp af den seje hjelm. Og der er cykelhjelme til den søde pige, der hellere vil have smukke margueritter eller sjove mariehøner på hjelmen. Der er sandelig også de mere farverige og vilde hjelme i skarpe mønstre, der lyser op i trafikken også på de mørke morgener og sene eftermiddage og i regnvejr.

På flere modeller findes der endda ekstra reflekser og LED lys, som lyser ekstra meget op i trafikken, og som betyder endnu større sandsynlighed for at børnene bliver set af køretøjerne. Det er umådeligt vigtigt, at børnene selv er med til at vælge den cykelhjelm, de synes bedst om. Ellers kommer den bare til at hænge ubrugt i skabet efter et lille stykke tid.

Børnene er vilde med Nutcase

Når du og dit barn er blevet enige om den sjoveste, sejeste eller sødeste hjelm, så er det næste at vælge den helt rigtige størrelse og pasform. Det handler om sikkerhed, men det handler også om komfort og visheden om, at barnet ikke fravælger at bruge hjelmen, når den sidder dårligt på hovedet. Lang de fleste cykelhjelm børn kan polstres med blødt skum efter behov, så hjelmen kommer til at sidde præcis, som den skal: Tær til hovedet uden at stramme alt for meget. For så er du godt beskyttet – “I love my brain”, som Nutcase siger.

Derudover har mange også et lille skruespænde i nakken, der kan stramme eller løsne grebet og finindstille størrelsen på hjelmen. Hjelmen må aldrig sidde løst på hovedet, for ellers yder den ikke den sikkerhed, den er bygget til at klare ved et hårdt stød. Cykelhjelme må ikke krænge for meget hverken til højre eller venstre eller i nakken eller i panden, for så dækker den ikke hele vejen rundt om hovedet.

Baghovedet, tindingerne og panden skal være beskyttet, og det bliver de, når hjelmen sidder helt lige og vandret med cirka to til centimeter fra øjenbrynene og på til forkanten af hjelmen. Og husk nu jævnligt at undersøge om hjelmen sidder ordentligt på hovedet, for børnene vokser ofte hurtigere, end man tror.

Hundredvis af forskellige børnehjelme

Udvalget inden for cykelhjelm børn er efterhånden blevet så stort, at man ligesom med de voksnes hjelme kan vælge mellem de sportslig inspirerede hjelme, som vi ser i Tour de France, eller de mere moderne, som ses mere og mere i bybilledet, og som i bund og grund er inspireret af skaternes hjelme, der har en lidt anden form. Der er delte meninger om, hvilken type cykelhjelm der sikrest af de to.

Børn er vilde med Nutcase Cykelhjelme

Men de forskellige tests viser ingen klar vinder, når det handler om den bedst mulige sikkerhed. Derfor er det nok mere en smags sag, om barnet og forældrene foretrækker den ene eller den anden type hjelm. Bare hjelmen er godkendt efter de gældende sikkerhedsstandarder, som i Europa er med certifikatet EN1078, som skal være påført cykel-, skater- og rulleskøjtehjelme.