Cykelhjelme til mænd

Da cykelhjelmene begyndte at blive set i bybilledet for mange år tilbage, var det mest kvinder og børn, der iførte sig de klodsede kasser på hovedet. Sådan tænkte mange mænd i hvert fald! Det var nu heller ikke de mest brugervenlige eller smarte tingester – dengang. For i dag er der cykelhjelme til snart sagt ethvert formål – også til mænd og seje drenge.

Det første, man skal sikre sig, inden man køber sin hjelm, er naturligvis at tjekke, om den er sikkerhedsgodkendt med den europæiske EN 1078 standard. Men derefter er der frit slag, for der er unægtelig blevet mange modeller at vælge imellem siden begyndelsen.

Hvor hjelmene til mænd i 1980’erne var direkte efterligninger af de professionelle cykelrytteres, finder du i dag hjelme, der passer til enhver mandlig personlighed og temperament – det sjove, smarte, stilfulde eller fjollede look er lige til at plukke fra hylderne.

 

Mænd skal vælge: enten sportslig eller moderne hjelm?

Cykelhjelme til mænd kan stadig være sportslige, hvis man ønsker det. Men de senere år er hjelme, der er designet til bykørsel, dukket op blandt især byboere. Det er hjelme, der er inspirerede af skateboardernes hjelme, og de dækker samtidig en større del af kraniet. Derudover er man fri for de sportslige ventilationshuller, der nu en gang er på atleternes hjelme.

Hjelmene til bycykling er uden disse huller, da turene som oftest er kortere i byen, og samtidig kan du få dem i sprudlende farvekombinationer og mønstre. Hvis du foretrækker en mindre iøjefaldende model er der også hjelme i afdæmpede farver, der endda matcher overtøjet på turen gennem trafikken i byen.

Der er derfor også god mening i at have flere hjelme, der dækker de forskellige behov, når du stiger op på cyklen. Vælg sportshjelmen som dem, du ser i de store cykelløb, når du skal køre motionsløb, mens skaterhjelmene kan bruges i hverdagen på vej til og fra arbejde eller uddannelse.