Cykelhjelm med lys

En cykelhjelm med lys er det nyeste nye, specielt i de mørke måneder i Danmark, hvor man som cyklist nemt kan blive overset i trafikken.

Disse hjelme fungerer typisk sådan, at de bagpå har et rødt LED-lys koblet på sammen med skruespænden. For at aktivere lyset skal du blot trykke ind på lyset, så viser det røde lys sig.

Alt efter hvilken cykelhjelm med lys du har varierer det selvfølgelig hvilke funktioner den har, hvor stærkt den lyser, hvor længe den kan lyse på en opladning osv osv. Men for de fleste hjelmes vedkommende er det gældende at lyset kan indstilles til både at lyse fast og at blinke.

Vi anbefaler forskellige producenter af cykelhjelme med lys. Det er bestemt ikke alle der har haft succes med at lave en hjelm med denne specielle feature, men det har mærker som Abus, MET og UrbanWinner. Sidstnævnte er et nyt dansk mærke som tager konkurrencen op med Nutcase og deres skater-agtige hjelme. UrbanWinner skiller sig ud ved at producere hjelme i nogle mere markante farver, bl.a. har de en stor portion hjelme i neon farver, og derudover har de altså denne specielle feature med lys i cykelhjelmen, som Nutcase ikke har på nogen af deres modeller.

De to andre mærker – Abus og MET – er meget traditionelle cykelhjelm-mærker, og deres cykelhjelm med lys er også mere traditionel i looket end hjelmene fra UrbanWinner. Hvor UrbanWinner er en moderne skaterhjelm, så er hjelmene fra Abus og MET mere sporty at se på.