Cykelhjelme til kvinder

Mens både børn og mænd var bedre til at tage cykelhjelmen til sig, da de for alvor begyndte at blive en del af trafikken og bybilledet tilbage i 1990’erne, var det straks lidt sværere at se en cykelhjelm på kvinder, som var langt mere tilbageholdende med at sikre sig på bedst mulig måde i trafikken. Generelt er voksne langt dårligere til at tage cykelhjelmen på, end børnene er, og det er samtidig et dårligt signal til børnene om, at cykelhjelmen ikke gælder for voksne!

Problemet for kvinderne har gennem alle årene været, at der ikke fandtes cykelhjelm kvinder på markedet, som var særligt interessant eller designet til kvinder. Udover at hjelmene så klodsede og direkte dumme ud, så var hjelmene lavet som kopier af cykelhjelmene til elitesports udøverne, og det var mildest talt ikke særlig inspirerende for mange kvinder at tage på hovedet, når de cyklede til arbejde eller på uddannelse.

Det betød ikke overraskende, at selvom nogle kvinde fik købt sig en cykelhjelm med de bedste intentioner og ønsker om at bære den, så blev den langt de fleste gange bare hængende ubrugt på knagen eller i skuret, når der skulle cykles på arbejde eller til supermarkedet og så videre.

I dag er en cykelhjelm til kvinder et almindeligt syn

Så udpræget er det heldigvis ikke i dag, at kvinderne ikke tager cykelhjelmen på hovedet. Nu om dage er det langt mere normalt at se en cykelhjelm – kvinder som mænd. Det er der flere årsager til. En af de årsager er, at erfaringen fra ulykkesstatistikkerne og forskning på området så entydigt viser, at cykelhjelmene nedbringer risikoen for alvorlige læsioner i hovedet såvel som varige skader i hjernen, hvis man kommer ud for et alvorligt uheld på cyklen.

En anden og ligeså vigtig årsag er, at der i dag laves cykelhjelme, der efterlever de behov for individualitet, som mange mennesker i dag eftersørger. Markedet bugner af muligheder for cykelhjelm kvinder, der både er smarte at se på og som passer til kvindens personlighed og behov for at skille sig lidt ud fra alle de andre. 

Kvinder kan vælge mellem mange modeller, der passer til hovedformen, og hvor flere af dem endda tager hensyn til frisurer, hestehaler og varmende huer under hjelmen på de kolde dage. Der er hjelme til enhver kvindes smag i farver og mønstre, der kan komplimentere den øvrige beklædning. Er du til pangfarver, moderate mønstre eller sport og fritid skal du ikke være bekymret for, om du finder noget passende. En moderne cykelhjelm kvinder har det hele – og så er du samtidig sikret på bedst mulige måde i den myldrende og travle trafik.