Derfor skal du vælge cykelhjelme med stærke farver

Grunden til at  man vælger at cykel med cykelhjelm, er selvfølgelig fordi at man ønsker at passe på sig selv i trafikken, hvis uheldet skulle være ude. Når vi tager et kig på statistikkerne, kan vi se at flere og flere cyklister vælger at bruge cykelhjelm. Vi kan så også se at over 75% vælger at anskaffe sig en cykelhjelm der enten er sort, hvid eller grå. 

Der er intet i vejen med at vælge en neutral cykelhjelm, for vi danskere er meget neutrale i vores påklædning og vælger helst ikke det mest farverige tøj. Men en ting vil vi gerne have sat fokus på og det er netop farven på din hjelm. Mange aner slet ikke hvor stor en indflydelse at lige netop farven har for din sikkerhed i trafikken.

Farven på din cykelhjelm kan redde dit liv!

Tro det eller ej men det er faktisk sandt. Folk i trafikken er så målrettet efter at nå hurtigt frem til deres destination, at de oftest ender med at sidde i deres egne tanker. Mørke farver falder i med resten af bybilledet og man ender derfor med at blende for meget ind.

Det er derfor vi gerne vil fortælle lidt mere om hvad farven på din cykelhjelm egentlig kan have af indflydelse når det gælder din sikkerhed i trafikken.

Når størstedelen af cyklister vælger cykelhjelme i sort, hvid og grå nuancer, så ligner alle cyklister hinanden. 

Fra vi var helt små har vi lært at vi skal være opmærksom på neonfarver i form af advarselstrekanter, kegler, veste, reflekser og lignende. Derfor undre det os at cyklisterne ikke tænker mere over hvor stor en mulighed de har, for at være mere opsigtsvækkende, ved at vælge en cykelhjelm i en stærk farve.

Din cykelhjelm kan virke som en ekstra stor refleks

Du kan være dit egen fyrtårn så at sige. For vælger du en cykelhjelm i en stærk farve, vil det være det første folk får øje på når de ser dig. Alene af den grund at dit hoved er det højeste punkt på din krop.

Det er derfor sikkert at sige at det øger din sikkerhed væsentligt, hvis dit valg falder på en hjelm med en farve i en opsigtsvækkende farve. 

Man kan få mange smarte cykelhjelme i unikke farver der er virkelig smarte. Selvom man er “farveforskrækket” så kan man godt gå på kompromis når det gælder ens sikkerhed. 

Kig også efter hjelme med ekstra reflekser og LED-baglygte

Falder valget på en farverig hjelm så kan du ligeså godt gå all in. Find gerne modeller med stærke farver der også har ekstra reflekser eller indbygget LED-baglygte. På den måde kan du ses fra alle vinkler og det er næsten umuligt at forstille sig at nogen kan overse dig. Det lyder måske grænseoverskridende i nogens ører, hvis man ikke kan lide at være i fokus, men i trafikken er det ikke en dårlig ting.

Her er de smarteste cykelhjelme i unikke pangfarver

Der findes så mange fantastiske cykelhjelms-modeller der har flotte, stærke farver.

Nutcase, Abus og Urbanwinner er de mærker der fremstiller flest hjelme i pangfarver. Enkelte andre modeller som Giro og Bell laver få hjelme i stærke farver.

Nedenfor kan i se vores bud på gode og opsigtsvækkende cykelhjelm i de fedeste farver.

Der er så mange fantastiske cykelhjelms-modeller og mindste ligeså mange der har flotte stærke farver.

Nutcase, Abus og Urbanwinner er de mærker der fremstiller flest hjelme i pangfarver. Enkelte andre modeller som Giro og Bell gør også en smule i det. 

Nedenfor kan i se vores bud på gode og opsigtsvækkende cykelhjelm i de fedeste farver.

 • Urbanwinner cykelhjelme

  Urbanwinner er et mærke hvor du er sikker på at få pangfarver for alle pengene. Urbanwinner er et dansk mærke der producerer de fineste cykelhjelme med skaterhjelms look. Med en hjelm fra Urbanwinner er du sikker på at få en sikker hjelm der sidder rigtig godt.

 • Nutcase cykelhjelme

  Nutcase er efter vores mening blandt de bedste skaterhjelme der findes. Det er et amerikansk mærke der elsker at skabe sikre hjelme i sjove og unikke designs. Nutcase hjelmene kommer også i flere forskellige opsigtsvækkende farver. Det bedste ved det hele er at hjelmene sidder godt og så bliver de fremstillet med magnetisk spænde.

 • Abus cykelhjelme

  Abus er et af de mest populære hjelm-mærker der findes. Det er ikke uden grund for Abus fremstiller de letteste og mest komfortable cyklehjelme på markedet. Stort set alle Abus cykelhjelme er fremstillet med nakkebelysning og flere modeller kommer med ekstra mange reflekser. Abus har også et stort udvalg af hjelme i stærke farver.

 • Giro cykelhjelme

  Som før nævnt laver Giro ikke det største udvalg af cykelhjelme med pangfarver. Men de har tilgengæld enkelte hjelme som er et kig værd. Giro Isode kommer f.eks. i en opsigtsvækkende gul farve.

 • Bell cykelhjelme

  Bell har særligt to hjelmmodeller der er fremstillet i opsigtsvækkende farver. Det er Local til voksne og Bell Span cykelhjelme til børn.