Cykelhjelme til seniorer

Seniorerne er en fantastisk og moden målgruppe der har mod på livet, men som måske er lidt mere forsigtig i trafikken end andre aldersgrupper. Derfor har vi her sat fokus på cykelhjelme der er særlig gode til senior-rytteren.

Her hylder vi cykelglade seniorer 

Som du nok ved er det utrolig vigtigt at holde kroppen i gang og få en masse frisk luft og e frisk cykeltur gør underværker og er godt for både sind og sjæl.

Som senior skal du være fysisk aktiv i mindst 30 min hver dag for at styrke dit helbred. Her er cyklen et helt fantastisk redskab, så hvis du er senior men endnu ikke er sprunget op på jernhesten, så er det værd at overveje. En tur ud på cyklen en fantastisk god måde at motionere og holde kroppen i gang på. For at opretholde et godt helbred er det også vigtigt at du spiser sundt og varieret, skriver Seniorhåndbogen.dk.

Hvad kan vi så gøre for at din tur bliver endnu mere sikker og behagelig?

Ikke alle senior cyklister føler sig godt tilpas i trafikken. Vi har snakket mere flere, der er bange for at cykle, alene af den grund at trafikken er blevet væsentlig værre end hvad den har været. Det kommer sig af at der er kommet langt flere biler og cyklister, end der før har været.

Det er en rigtig trist udvikling, men vi vil selvfølgelig gerne hjælpe dig, så du føler dig godt klædt på, både fysisk og mentalt.

Her på siden har vi lavet en liste over de ting du skal være mest opmærksom på i trafikken, samt en liste over hvilke hjelme der i skrivende stund vil være de helt ideelle for dig.

Som senior cyklist skal du være særlig opmærksom på dette i trafikken:

 1. Første punkt er at du tager dig den tid du har brug for, for at orienterer dig ordentlig i trafikken. Dette punkt er selvfølgelig gældende for alle aldersgrupper, men det er vigtigt at du tager din egen sikkerhed alvorligt, for ikke alle dine medtrafikanter tænker lige så meget over hvor hurtigt de kører eller hvordan de ellers begår sig i trafikken.

 2. Hjælpemidler. Det kan for nogen lyde som et fy-ord, men har du problemer med ryggen eller nakken kan det f.eks være svært at vende dig hurtigt for at se om der kommer bagfra kommende trafikanter. Der findes derfor ekstra hjælpemidler til netop dette område. Du kan nemlig få sidespejle monteret på dit cykelstyr så du hele tiden kan holde det fulde overblik. Det er et fantastisk redskab der kan gøre din cykeltur mere behagelig og sikker.

 3. Det ok at stå. Når du skal over vejen så stil dig helt ned så du har begge fødder placeret på cykelstien. Det er både nemmere for dig at orienterer dig når du har fødderne placeret solidt på jorden og har jordforbindelse. Det gør det meget nemmere når du skal kigge til begge sider når du skal over vejen.

  Dette er især aktuelt for dig med el-cykel. Vælger du kun at sætte den ene fod ned, kan du risikerer at du mister balancen og dermed herredømmet over din cykel og dermed vælter. I værste tilfælde kan cyklen tage dig med i faldet. Dette sker desværre oftere end man regner med.

  El-cykler er utrolig tunge og de har det med at smutte ud af hænderne på dig hvis du ikke har ordentligt fat. Det kan ske ved vindstød eller i et uopmærksomt øjeblik.

 4. “Jeg cyklede uden hjelm da jeg var barn – så det kan jeg også nu”. Faktisk er seniorer  den aldersgruppe der er sværest at få overtalt til at bruge cykelhjelm. Vi har tit været i dialog med folk der spørger hvordan de får deres forældre til at bruge cykelhjelm. Oftest skal hjælpen hentes hos børnebørnene der viser sig at have de bedste overtalelsesevner.

 5. Vejret har stor indflydelse. Overvej hvornår det er mest fornuftigt for dig at snuppe cyklen. Du kender bedst dig selv og du ved derfor hvornår det er god idé og hvornår det ikke er. Når det er glat, er tåget eller når det regner kan det både være svært skulle orienterer sig ordentligt og det gør at man kan ende i et par vanskelige ulykker. 

 6. Vælg en cykelhjelm der sidder behageligt og sikkert på dit hovede. Det er ikke helt ligemeget hvilken hjelm du vælger. Hvilket fører os til den næste liste her på siden, der omhandler hjelme der er de bedste til dig og hvad du bør tænke på før du anskaffer dig en ny cykelhjelm.

Gode fif du bør have med i dine overvejselser

Det er en jungle uden lige at finde den rette cykelhjelm. Så derfor har vi her lavet en liste over hvad der bør være med i dine overvejelser når du skal vælge en ny cykelhjelm.

 1. Synlighed, synlighed og synlighed er en UTROLIG vigtig faktor når du skal vælge din nye cykelhjelm. I dag kan man finde mange fine hjelme i smukke neon-farver med masser af reflekser, samt LED-lygte integreret i nakken.

 2. Vælg en cykelhjelm med skygge – det er nærmest et must, for så undgår du at få sol eller regn i øjnene når du er ude og cykle.

 3. Vælg en hjelm der beskytter dit hoveds mest udsatte og sårbare steder. Tindinger, nakke og pande bør under alle omstændigheder være dækket af den hjelm du ender med at vælge. Det er nemlig ikke helt ligemeget. Derudover bør du altid tjekke at din hjelm sidder som den skal. Hjelmen bør altid sidde så den er 3 cm over øjenbrynene så hjelmen ikke kommer til at sidde for langt tilbage i nakken.

 4. Med de ovenstående punkter har du nu et godt overblik over hvad du skal se efter når du skal vælge din nye cykelhjelm. Næste punkt er ligeledes et vigtigt punkt, det omhandler nemlig komfort.

  Du bør altid vælge en hjelm der sidder behageligt. Tænk også gerne på at vælge en hjelm der er god til alle årstider. Det kan være en hjelm med gode ventilationsmuligheder uden der er for mange lufthuller så du får træk når det blæser.

 5. Let som en fjer! eller næsten da. Det er så vigtigt at du vælger en dejlig let hjelm. For det første er det det mest behagelige for dig, for det andet kan en “tung” hjelm hurtigt give hovedpine og kan derudover virke for klodset og samtidig give dig en indelukket fornemmelse.

De bedste cykelhjelme til senior-cyklister

Efter meget research har vi nu fundet, hvad vi mener, er de bedste cykelhjelme til seniorer.

Abus er det mærke der har flest hjelme der lever op til de krav vi har til en god senior hjelm. Det er dog også lykkedes os at finde hjelme fra andre mærker. Her får du vores top 5 over de bedste hjelme til seniorer.

1. Abus Urban-i cykelhjelm:
Toppen af poppen er denne fantastiske Urban-i Signal cykelhjelm fra Abus. I skrivende stund kan man få to Urban-i modeller, nemlig Abus Urban-i 2.0 og den nyeste udgave Abus Urban-i 3.0. Begge modeller findes i flere flotte og opsigtsvækkende farver. Derudover har modellen LED-lys i nakken og reflekser hele vejen rundt, samt på toppen af hjelmen.

Denne hjelm er en utrolig let model, har mange ventilationshuller og kommer med et magnetisk spænde der gør det nemt for dig at åbne og lukke din cykelhjelm. Det er især relevant for dig der ikke har særlig mange fingerkræfter. Hjelmens skygge beskytter din øjne i alt slags vejr.

Her får du en kort billedepræsentation af Abus Urban-i 2.0, samt Abus Urban-i 3.0

Urban-i 2.0 modellen:

Urban-i 3.0 modellen:

 

2. Abus Pedelec 2.0 (mips)
Abus Pedelec er en innovativ model hvor Abus virkelig har tænkt på det hele. Hjelmen yder ekstra god beskyttelse af tindinger og nakke. Synlighed er også en vigtig faktor og modellen er fremstillet i flere forskellige farver og har et højt placeret LED-lys i nakken. 

Pedelec 2.0 har derudover en helt særlig funktion som du ikke kan andet end at holde af. Cykelhjelmen har nemlig et indbygget regnovertræk som du kan trække op over hjelmen så du undgår at få vand i din cykeljelm på regnfulde dage.

Billede af Abus Pedelec 2.0 ses her nedenfor:

Du kan også få Abus Pedelec 2.0 med MIPS. Mips er en smart skal der sidder inde i selve cykelhjelmen. Skallen giver ekstra beskyttelse hvis uheldet skulle være ude. Ved hårde slag gør MIPS skallen nemlig det, at den sørger for at cykelhjelmen roterer med dit hoved og dermed afleder slaget og gør at du ikke får for alvorlige skader. Mips er en svensk teknologi som er fremstillet af cykeleksperter der tager sikkerhed meget alvorligt. Det kan derfor være en god idé at vælge en cykelhjelm med MIPS for øge din sikkerhed endnu mere.

Billede af Abus Pedelec 2.0 med Mips ses her nedenfor:

Abus Pedelec 2.0 findes også som det der hedder en ACE model. Pedelec 2.0 ACE har visir og du har derudover mulighed for at tilkøbe specialdesignede ørevarmer der kan sættes på hjelmen på kolde dage. Denne udgave er også en sikker og komfortabel hjelm. Hjelme med visir er særlig god til dig der bruger briller.

Billede af Abus Pedelec 2.0 Ace ses her nedenfor:

 

3. Abus Hyban 2.0 
Denne hjelm er så behagelig at have på at den derfor kommer ind på en stærk 3 plads. Ikke alle mennesker har den samme hovedform, men Abus Hyban er en hjelm vi er sikker på passer til langt de fleste cyklister. Hjelmen kommer ligeledes med en skygge, samt en højtplaceret LED-baglygte. Den foregående Hyban model var en bestseller hos langt de fleste cykelforhandlere alene af den grund at Hyban er en klædelig og sikker hjelm. 

Hyban 2.0 kommer i mange fine farver som Abus har gjort ekstra meget ud af. Abus har taget et grundigt kig på modeindustrien og har set hvilke farver der er populære. Du kan se et par af de unikke farver på billedet nedenfor: 

Hyban findes ligeledes i sort og i hvid. Modellen findes også i en Mips udgave og en udgave med visir.  

4. Giro Caden Mips cykelhjelm
Cykelhjelmen Caden fra Giro er en fantastisk hjelm som virkelig formår at beskytte hovedet. Hjelmen har en fin lille stof skygge og er fremstillet med mips. (Mips er den inderskal der rotere med hovedet og leder slagets kraft væk)

Caden har ventilationskanaler med intern kanalisering og er dermed en let og luftig hjelm der sidder utrolig behageligt. Hjelmen kommer i tre fine farver.

Billede af Giro Caden med MIPS ses her nedenfor:

5.  Yakkay cykelhjelm
Denne hjelm henvender sig nok mest til kvinder. For mange kvinder er denne hjelm nemliog deres redning alene af den grund at hjelmen udelukkende er fokuseret på mode. Vi har derfor valgt at tage denne hjelm med på listen fordi den er utrolig sikker, samtidig med at hjelmen er utrolig moderigtig. 

Hjelmen beskytter hovedet og er let at have på. Hjelmens stropper er bløde og kradser ikke mod huden som andre hjelm stropper kan gøre.

Billede af Yakkay cykelhjelmen ses her nedenfor:

Nu kommer vi til det bedste ved hjelmen, nemlig at du kan finde et bredt udvalg af fine Yakkay hatte der kan trækkes ned over hjelmen. På den måde ligner cykelhjelmen i stedet at du har en flot hat på, frem for en kedelig cykelhjelm. 

Billede af Yakkay hjelmbetræk ses her nedenfor:

Det var alt for nu. 

Vi håber du kunne bruge de ovenstående lister og at du nu føler dig klædt bedre på til at kunne vælge den rette cykelhjelm. 
Vi håber du finder en god hjelm og fremadrettet får en masse skønne og sikre cykelture.