Cykelhjelme til elcykler

Flere og flere vælger at anskaffe sig en el-cykel frem for en almindelig cykel. El-cykler er blevet et populært transportmiddel blandt børnefamilier og ældre.

Flere børnefamilier vælger f.eks. at anskaffe sig en el-cykel frem for bil nummer to, så de på den måde kan cykle børnene til og fra vuggestue, børnehave eller skole.

På en el-cykel er bagagebæreret relativt bredt og på enkelte elcykel-modeller er der faktisk plads til to børnestole. På andre el-cykler er det dog muligt at have en cykelstol på foran og bagpå på samme tid.

Når man skal cykle med oppakning og to børn er det helt klart en fordel af have hjælp til at kunne træde i pedalerne og komme op i fart. Det er nok 
også derfor at der findes en masse smarte el-ladcykler. De er virkelig gode til at transporterer børn, tasker og indkøbsposer, så du kan få det hele med på en gang.

Flere og flere ældre vælger elcyklen frem for bilen

Elcykler er et fremragende køretøj til ældre. Når man kommer op i årene kan bakker og modvind nemlig blive en større udfordring end det før har været. Med en elcykel er problemet løst og man kan komme vidt omkring så nemt som ingenting.

Har du en elcykel men mangler en cykelhjelm? Så kan det være svært lige at dreje hvilke cykelhjelme der er egnet til elcykler. Vi vil derfor komme med et par bud på hvilke cykelhjelme du bør vælge hvis du har en elcykel.

Børnehjelme til el-cykel

Når man har børn med på sin elcykel eller el ladcykel så vil man som forældre meget gerne være sikker på at cykelhjelmene som ens børn har på, egner sig til formålet. 

Der er som sådan ikke fremstillet særlige cykelhjelme til børn der sidder i en el-cykel, da børnehjelme generelt bare yder en utrolig god beskyttelse. Der hvor vi mener enkelte cykelhjelme kan gøre en forskel, er cykelhjelme med en helt særlig form.

Skaterhjelme er mere robuste og beskytter nakke, tindinger og pande bedre end andre hjelme gør. Derfor, mener vi, at et kig på diverse skaterhjelme til børn er et godt sted at starte. 

Derudover fremstiller blandt andet Abus børnehjelme der ligeledes har en hjelmform der egner sig perfekt til formålet. Her er blandt andet to modeller der især gode til helt små børn: Abus Scraper Kid 3.0, samt Smiley 2.1

Nutcase fremstiller også skaterhjelme til børn. Hjelmodellen du bør kigge efter hedder Nutcase Baby Nutty, da det er en utrolig god og sikker hjelm som vi helt klart vil anbefale dig at tage et kig på.

Melon er ligeledes et mærke der skaber fine skaterhjelme som også er dejlig lette og perfekte til en tur ud på cyklen med far eller mor.

Som udgangspunkt kan du ikke vælge en forkert cykelhjelm til dine børn. Det vigtigste er at dine børn har cykelhjelm på. Tænk dog gerne over at de hjelme valget falder på, ikke er et par billige plastik/flamingo hjelme fra Wish, men i stedet er EN 1078 godkendte cykelhjelme fra kendte mærker, der beskytter hovedets mest udsatte steder.

Gode cykelhjelme til elcykler

Det er ganske få cykelhjelme der har en egentlig godkendelse til elcykler. De hjelme der har, har en såkaldt NTA 8776 godkendelse. Det er ikke et krav at din cykelhjelm til elcykler skal være NTA 8776 godkendt. Det er blot betegnelsen for hjelme der er har været igennem en særlig undersøgelse, med fokus på færdsel på elcykler og som menes at være god til formålet.

De producenter der har lavet cykelhjelme der egner sig bedre til elcykler end andre er blandt andet Abus og Limar.

Det er derfor de hjelme vi har valt at sætte fokus på nedenfor. Vi kommer dog også med enkelte bud (Abus-Urban-I, samt Hyban 2.0 ACE) som vi har vurderet passer perfekt til el-cyklister af flere årsager.

 • Abus Pedelec 1.1

  Pedelec fra Abus har i mange år været en cykelhjelm de fleste har været meget imponeret over. Hjelmen har nemlig indbygget regnovertræk der sidder placeret i nakken. Det er en virkelig god detalje der gør det nemt at holde regnen ude af hjelmen på regnfulde dage. Hjelmen er let, luftig og virkelig dejlig at have på. Den er nem at justere i størrelsen og så har den en fin pude på hagespændet, så spændet ikke sidder og generer dig under kørsel. Cykelhjelmen kommer derudover i fire forskellige farver og har et flot slank look. Godkendt til elcykler.

 • Abus Pedelec 2.0

  Pedelec 2.0 er en ny model hvor Abus udelukkende har tænkt på el-cyklister. Denne hjelm har ligeledes et indbygget regnovertræk og har en god pasform. Hjelmen er klædelig og sikker og egner sig perfekt til kørsel inde i byerne. Med højplaceret LED-baglygte er du sikker på at bagfrakommende kan se hvor du er på cykelstien. Godkendt til elcykler.

 • Abus Pedelec 2.0 ACE med visir

  Abus Pedelec kommer også i en udgave med visir. Modellen hedder Pedelec Ace 2.0 og er især en god hjelm til dig med briller. Visiret holder regnen væk fra øjnene og du vil derfor have bedre orienteringsmuligheder i trafikken. Denne model kommer ligeledes med regnovertræk, højtplaceret nakkebelysning, samt magnetisk spænde. Godkendt til elcykler.

 • Abus Urban-i signal 3.0 m. ekstra reflekser

  Abus Urban-I signal 3.0 er en virkelig fantastisk cykelhjelm, der har den fordel at den passe til langt de fleste hovedforme. Vi anbefaler især denne hjelm til ældre cyklister, da det er en god og opsigtsvækkende cykelhjelm. Hjelmen har derudover en masse reflekser løbende langs siden, samt på toppen af hjelmen, der gør at du bliver hurtigt spottet når det er mørkt. Abus Urban-I Signal 3.0 er fremstillet med magnetisk spænde og LED-baglygte. UTROLIG sikker hjelm til en god pris.

 • Abus Hyban 2.0 ACE med visir

  Denne model er en af vores favoritter, alene af den grund at den ser utrolig smart ud! Derudover gør hjelmens runde design, at hovedet er godt beskyttet hvis uheldet skulle være ude. Hyban 2.0 ACE har et smart Visir der er røgfarvet, så du undgår at solen står lige ind i øjnene på dig. På den måde kan du nemmere få det fulde overblik i trafikken. Hjelmen har et magnetspænde, ABS-skal, LED-baglygte samt hel-rings justering, der gør at du kan få hjelmen til at sidde perfekt.

 • Limar Berg-EM el cykelhjelm

  Vi slutter af med en god hjelm som Rådet for Sikker Trafik anbefaler at man bruger til el-cykel. Cykelhjelmen er nemlig NTA 8776 godkendt. Hjelmen har et smart look der beskytter tindinger, nakke og pande. Det er en god allround cykelhjelm der passer perfekt til hverdagsbrug.

Hvad er NTA 8776 godkendte cykelhjelme egentlig?

NTA 8776 er den godkendelse der fortæller om en cykelhjelm er godkendt til el-cykler eller ikke. Det NTA 8776 godkendelse i bund og grund fortæller, er om hjelmen lever op til de krav der er til en god elcykel hjelm.

Hjelme der er NTA 8776 godkendte bliver testet 10% mere end andre cykelhjelme. Hjelmene bliver testet på hvordan de sidder på hovedet, med hensyn til om de dækker hovedets mest sårbare steder. Det er steder som tindinger, nakke og pande der her er tale om.

Sammenstødshastighed tjekkes altid på hjelme og ligeledes gælder det for NTA 8776 godkendte hjelme. Sammenstødshastigheden er dog øget med 21%, så hjelmene faktisk bliver testet på 2,24 m frem for de normale 1,6 m. Det øger energien på sammenstødet med 43%. 

Det er vigtigt at der bliver lavet de her tests, for ulykker på elcykler kan være i hastigheder der er anderledes end cyklister på almindelig cykler.

Kan jeg bruge cykelhjelme der ikke er NTA 8776 godkendt?

Ja det kan du sagtens. NTA 8776 er lavet for din skyld, så du som kunde kan være sikker på at få en god og sikker hjelm til din elcykel.

Som du så i listen ovenfor med hjelme, har vi også valgt to stykker der ikke er NTA 8776 godkendt, alene af den grund at de lever op til de “krav” der er til en god elcykelhjelm.

Urban-i Signal 3.0 er en hjelm der beskytte hovedet særdeles godt (tindinger, nakke og pande) og har noget vi mener de andre godkendte cykelhjelme mangler. Nemlig reflekser som virkelig gør dig mere synlig i trafikken. 

Hyban 3.0 ACE går så langt ned i nakken, tindingerne, samt panden at vi slet ikke kan forstå at hjelmen ikke er NTA 8776 godkendt. MEN Hyban 3.0 ACE får en god anbefaling herfra.

Igen er det vigtigste af alt at du ALTID bruger cykelhjelm når du cykler på din elcykel. 

Det var alt for denne her gang, men vi opdaterer siden her løbende. Ønsker du at få besked når der kommer nye spændende el-cykelhjelme, eller generelt gode sikre hjelme, så skriv dig op i vores mailliste nedenfor:

Nyhedsbrev – modtag beskeder når der kommer nyheder: