Cykelhjelme til babyer

Flere og flere forældre vælger cyklen frem for bilen når børnene skal afleveres i dagpleje eller vuggestue. Det er en dejlig udvikling der er godt for både krop, sjæl og for klimaet.

MEN, det kan være svært at finde cykelhjelme til babyer, fordi de fleste cykelbutikker har deres fokus på børn der selv kan cykle,  altså fra junior-aldren og op efter. Derfor vil vi her på siden gøre os ekstra umage og hjælpe dig med at finde den helt rigtige hjelm til din lille guldklump.

 

Her er hvad du skal være obs. på før du finder en cykelhjelm til din baby!

5 gode fif:

 1. Kend din babys nøjagtige hovedmål:

  46 cm er passende for en baby på 6-9 måneder. Er du på udkig efter en cykelhjelm til en baby på 9-12 måneder, så er målene ca. 48 cm. Fra 1-2 år er det 50-52 cm. MEN, husk at ikke alle babyer har samme hovedform. Derfor skal du kende dit barns mål før du kigger på cykelhjelme.

  Du kan bruge et målbånd til at måle din babys hovedomkreds. Du skal måle oven over ørerne og ca. 2-3 cm over øjenbrynet og så hele vejen rundt.

  Når du kender de nøjagtige mål kan du gå i gang med at lede efter den rette cykelhjelm.

 2. Find en cykelhjelm med en rund nakke:

  Når din baby sidder i cykelstolen læner de sig oftest tilbage og hviler hovedet på stolens ryg. Derfor er det ikke helt ligegyldigt hvilken facon din baby’s cykelhjelm har. Hvis dit barn får en stor og klodset hjelm på, kan cykelturen blive en ubehagelig oplevelse. Kig derfor efter cykelhjelme med en så flad nakke som overhovedet muligt.

 3. Stropper og lukkemekanisme:

  Har du selv brugt cykelhjelm som barn, så husker du helt sikkert frygten man havde for at få huden under hagen i klemme i lukkemekanisme/hagespændet. Der er dog sket en stor udvikling på lige netop det område, da de hjelme der sælges i dag, er fremstillet med meget bedre hagespænder. Flere og flere hjelme fås endda med magnetspænde, som er nem at lukke og åbne.

  Stropper er en anden ting der har været under udvikling. Før i tiden kom hjelme med barske nylon stropper der kradsede og nev en smule i de små hår. Nu bliver stort set alle cykelhjelme fremstillet med bløde stropper der er rare at have på.

 4. Lethed:

  Det er ikke alle babyer der kan lide at have cykelhjelm på, derfor kan det være en stor fordel at vælge en cykelhjelm der er let og luftig.

 5. It’s all about the look:

  Igen, ikke alle babyer kan lide at have hjelm på og det er svært at skulle forklare en baby, hvor vigtigt det er at bruge cykelhjelm. Et fif fra vores side er, at du bør vælge en cykelhjelm med et sødt og sjovt design, så du har mulighed for at gøre det at skulle have cykelhjelm på, til en sjov leg i har sammen. Det kan være din baby elsker elefanter, så find endelig en cykelhjelm med elefanter.

  Et andet fif er at du (selvfølgelig) selv har cykelhjelm på, så din baby ser at det er en normal ting. For når du har cykelhjelm på, så er det også sjovt selv at skulle have cykelhjelm på.

Mærker der laver gode baby-hjelme

Abus cykelhjelme til babyer:

Abus er et af de mærker der laver et bredt udvalg af unikke hjelme til babyer, børn og teenagere. De er lette, hvilket er et must når der er tale om cykelhjelme til babyer. Derudover er de utrolig sikre og fremstilles i et hav af smarte og flotte designs.
Abus Smiley 2.0, Abus Smiley 2.1 og Abus Anuky er hjelme du overveje at tage et kig på.

Nutcase cykelhjelme til babyer:

 

Nutcase er kendt for at skabe sjove skaterhjelme med unikke designs. De laver også cykelhjelme til babyer der alle fremstillet med magnetisk hagespænde. Hjelmene er dejlig runde og de passer perfekt til små hoveder.

Kig efter Nutcase GEN3 Baby Nutty

 

Lazer cykelhjelme til babyer:

Lazer er også et kendt cykelhjelmsmærke der er laver en lang række lækre cykelhjelme til cyklister i alle aldre. Deres børne/baby cykelhjelme er fantastiske og de findes alle med skygge.

Kig efter Lazer Lil Gekko

Limar cykelhjelme til babyer

Limar har mange års erfaring med cykelhjelme og det ses især i deres unikke designs. Hjelmene yder en perfekt beskyttelse af hovedets mest udsatte steder og findes med flere forskellige mønstre og farver.

Kig gerne efter Limar 224

Puky cykelhjelme til børn

Puky fremstiller både cykler, løbecykler, cykelhjelme og meget andet festligt cykeltilbehør til børn. Puky koncentrerer sig udelukkende om de mindste cyklister. Puky har derfor en stor baggrundsviden for hvordan børn færdes i trafikken. 

Vil du klæde din baby godt på fra start er det helt sikkert et fornuftigt valg med en Puky cykelhjelm.

Se efter PUKY PH1, samt PUKY PH8 (kommer med LED-baglygte)

Giro cykelhjelme til børn

Navnet Giro lyder helt sikkert velkendt i dine ører. Globalt er det et virkelig anerkendt mærke der fremstiller cykelhjelme til cykelløb. De laver dog også cykelhjelme til babyer som er helt fantastiske. Runde hjelme med fine farver og god ventilation.

Søg efter Giro Scamp og Lil Ripper