Cykelhjelme med plads til hestehale

I mange år har cykelhjelme ikke været egnet til opsat hår. Alene af den grund at en cykelhjelm skal kunne beskytte nakken så meget som muligt. Men betyder det så at det slet ikke er muligt at finde cykelhjelme til opsat hår? Det har vi undersøgt.

Der er meget strenge krav til cykelhjelme

For at en cykelhjelm kan få de rette sikkerhedsgodkendelser, har hjelm-producenterne regler og krav de skal efterleve. Det er blandt andet et krav at en cykelhjelm skal kunne beskytte hovedet mest udsatte steder, såsom pande, tindinger og nakke.

En god cykelhjelm skal have følgende godkendelser

Tro det eller ej, men der findes faktisk flere forskellige cykelhjelms godkendelser.

Godkendelserne fortæller os f.eks. om hjelmene er godkendt som cykelhjelm når man færdes i trafikken. Andre fortæller os om de er godkendt til enten el-cykler eller færdsel i skoven.

De sikkerhedsgodkendelser vi især følger herhjemme i Danmark, er de godkendelser der gives til hjelme der lever op til de europæiske standarder.

Når du støder på hjelme med CE-Certifikat og EN 1078 nummer, kan du være sikker på at de både er blevet testet og godkendt med EU’s godkendelse.

Hestehaler blev før i tiden slet ikke tænkt ind i designet, da hjelm-designerne udelukket går efter at skabe en hjelm der med garanti får de ovenstående godkendelser.

Det har derfor været svært at skabe hjelme hvor det har været muligt at have opsat hår.

MEN heldigvis er der sket en stor udvikling de seneste par år.

Nu kan du endelig få cykelhjelme hvor du kan have opsat hår!

Cykelhjelms producenterne har endelig lavet nye godkendte nakkespænder, der gør det muligt for dig at have sat håret op under kørsel.

Abus har blandt andet fremstillet nakkespændet Zoom Ace der er specialdesignet med henblik på at kunne have opsat hår.

Test af cykelhjelme der egner sig til hestehale

Vi har fundet et par cykelhjelme der egner sig perfekt til opsat hår. Det mærke der har flest gode hjelme er helt sikker Abus.

Abus vinder fordi de netop har specialdesignet et nakkespænde udelukkende til formålet.

Her får du 11 af de bedste cykelhjelme til hestehale:

Her får du i alt 9 punkter med i alt 11 af de mest fantastiske cykelhjelme med plads til hestehale:

 1. Abus Hyban:
  Hyban er en fantastisk hjelm som valget oftest falder på. Her på kontoret er vi f.eks. to der har en Hyban cykelhjelm.

  I foråret 2020 kom der er en ny Hyban model (Hyban 2.0) der er fremstillet i en masse fantastiske farver.

  Hjelmen har det nye Zoom Ace nakkespænde der er beregnet til hestehale. Men som du kan se på billedet nedenfor, så kan du sagtens have en hestehale i den “gamle” Hyban model.  Hyban er dejlig let og komfortabel hjelm at have på og man føler sig sikker når man færdes i trafikken. Modellen har et højtplaceret led-lygte og en smart aftagelig skygge. Nem at justere i størrelsen.

  De Nye Hyban 2.0 har fået et ansigtsløft og har fået en ny slags skygge og en baglygte der sidder længere oppe end den forgående model.

  Hyban 2.0 kommer også i det der hedder en Signal udgave, der er med ekstra reflekser. På den måde bliver du mere synlig i trafikken.

  Som du kan se er der nok Abus Hyban modeller i forskellige farver, så der er helt sikkert også en der passer til dig.

  Abus Hyban får i hvert fald de bedste anbefalinger fra Nycykelhjelm.dk. 1. Abus Urban-I 3.0
  Denne model er også en klassiker som er elsket af mange.

  Den forgående model, Urban-i 2.0, er lavet uden Zoom Ace nakkespænde. Derfor blev vi særlig henrykte da vi så at den nye Urban-i 3.0 model har det nye fantastiske spænde.

  Urban-i 3.0 kommer ligeledes i unikke farver som man ikke kan andet end at holde af. Mode til hovedet har virkelig været i fokus og det ses tydeligt i de farver som Abus har valgt. Mange af de valgte farver går nemlig igen mange steder i modeverdenen lige i øjeblikket. 

  Urban-i 3.0 er en meget sikker hjelm der yder en fantastisk beskyttelse hvis uheldet skulle være ude. 

  Hjelmen er let og luftig og en god hjelm til alle årstider. 

  Selvom det er en korthåret mand der er på billedet nedenfor, så kan man sagtens fornemme hvor stor “hullet” i nakkespændet bagtil er.


  En fantastisk cykelhjelm der bestemt er et kig værd. 

 1. Abus Yadd-I
  Abus Yadd-i er en lille slank og let model der passer perfekt til den moderne pendler. Hjelmen har et spændende og frisk look.

  Fin og sikker hjelm til dig der kan lide hjelme der ligner moderne hovedbeklædning frem for en klodset hjelm. 

  Vores model nævnte at hjelmen var utrolig dejlig at have på og at stropperne især var behagelig mod huden. 

 2. Abus Scraper 3.0
  Scraper 3.0 er en skaterhjelm der er fremstillet med slank design hvor der især er gjort ekstra meget ud af at udvikle en hjelm, der passer ekstra godt på nakke, tindinger og pande.

  Hjelmen har en Forced Air Cooling system som presser den varme luft ud af hjelmen så cykelhjelmen ikke bliver for varm at have på. 

  Scraper 3.0 kommer i mange unikke matte farver som er utrolig fantastiske at se på. 

  Hjelmen har et Zoom Ace Urban nakkespænde, som er stor set magen til det Zoom Ace nakkespændet vi før har talt om. Zoom Ace Urban er udviklet på en lidt anderledes måde så det passer bedre til hverdags cykelhjelme. 

  Scraper 3.0 kommer også i en Scraper 3.0 Ace udgave, hvor du har mulighed for at tilkøbe ørevarmere til der kan monteres på/i selve hjelmen. Vil du gerne have ørevarmere med fra start af bør du tage et kig på Scraper 3.0 ERA, hvor du får ørevarmerne med i købet. 


  Alt i alt er Scraper 3.0 en fantastisk hjelm der passer perfekt til alle årstider. Allround hjelm der kan bruges som både skaterhjelm og som almindelig cykelhjelm. 

 3. Abus MountK cykelhjelm med plads til hestehale
  MountK er en MTB hjelm med et unikt design. Hjelmen er utrolig klædelig og er derfor en hjelm man virkelig ønsker at have på.

  MountK er en smule anderledes hjelm end de andre vi hidtil har vist dig. MountK er nemlig ikke lavet med Zoom Ace nakkespændet der ellers er beregnet til hestehale. 

  MountK er derimod lavet med Zoom Evo nakkespændet som er mangen til de ældre Hyban modeller men fungere fint til dig der ønsker at have sat håret på. (Som du kan se på det første billede under punkt 1. Hyban)

  MountK er som sagt en MTB hjelm som er god til dig der elsker at give den gas i vildere terræn. Hjelmen kan dog med fordel benyttes som en kombi hjelm, da hjelmen også fungere udmærket til dagligdagsbrug. 

 4. Abus Aventor og Abus Viantor
  Under dette punkt har vi valgt at skrive om to cykelhjelme, da hjelm-modellerne minder utrolig meget om hinanden. De har dog forskellige hjelmkonstruktioner og teknologier.

  Begge hjelme er gode kvalitetshjelme der helt sikkert er et kig værd.

  Abus Aventor er en cykelhjelm der er beregnet til landevejskørsel. Så går du op i cykeltræning på landevejen, så kan vi helt sikkert anbefale denne hjelm. 

  Abus Aventor har en ny og smart hjelm konstruktion hvor hjelmen er bygget op med et gitter inderst i hjelmen (det røde i hjelmen). 

  Hjelmen er luftig og du kan derfor virkelig få pulsen op få noget ud af din træning uden at få det for varmt.

  Viantor som ses på billedet nedenfor er en letvægtshjelm med ActiCage konstruktion, 18 luftkanaler og – vigtigst af alt – Zoom Ace nakkespænde hvor der er plads til opsat hår. 

 5. Giro Trella
  Denne flotte hjelm er en fantastisk model som vi er ret glade for at vi havde muligheden for teste.

  Giro Trella er ikke fremstillet med et specialspænde der passer til hestehale, men der er dog alligevel plads til en hestehale. 

  Det vigtigste er at nakken er stadig godt beskyttet selvom man har sat håret op i en hestehale.

 6. Abus Montrailer
  Er du VIRKELIG vild med at give den gas og tager du ofte på cykeltur ud i skovområder, bakker eller andet, så har du her drømmehjelmen.

  Abus Montrailer er den ultimative cykelhjelm, der egner sig perfekt til vildt terræn. Hjelmen er utrolig let og komfortabel at have på.

  Montrailer kommer med en lang røgfarvet skygge der holder solens skarpe stråler væk fra dine øjne. Der er derudover GoogFit i panden af hjelmen, hvor der er plads til dine solbriller. 

  Montrailer hjelmen har underkantsforstærkning, er en in-mold hjelm og har 12 lufthuller. 

  Der kunne skrives bøger om hvor fantastisk denne hjelm er, men det vigtige her er at der er plads til din hestehale.


  Hjelmen kommer også i en MIPS udgave hvilket vi helt klart vil forslå dig der cykler i vildere terræn, da MIPS er en ekstra beskyttelse der virkelig gør en forskel hvis uheldet skulle være ude.

 7. Giro Isode og Giro Register
  Her får du endnu et punkt med to fantastiske cykelhjelme.

  Grunden til vi her har sat disse to hjelme under samme punkt er at Giro Isode og Giro Register mere eller mindre er den sammen hjelm, men at Giro Register er fremstillet med en skygge. 

  Giro Isode og Giro Register er gode allround cykelhjelme der er dejlig at have på. Giro er en af de helt store mærker i cykelverdenen og med en Giro cykelhjelm ved man at man får en god og sikker hjelm.

  Giro Isode og Giro Register er to cykelhjelme vi selv har prøvet/testet for at se om der er plads til hestehale, samtidig med at hjelmene stadig vil kunne yde en optimal beskyttelse. 

  Vi er nået frem til at det helt sikkert er anbefalelsesværdige hjelme der er gode til formålet. 

  Som du kan se på billederne nedenfor så går hjelmene lidt ud i nakken. Hvilket betyder at det at du har håret sat op, ikke er et forstyrrende element for hjelmenes ydeevne. 

  Giro Isode og Giro Register er to dejlige og lette hjelm som kan bruges til landevejskørsel, såvel som ture til og fra arbejde. 

  Nedenfor ses Giro Isode cykelhjelmen: 

  Nedenfor ses Giro Register med skygge: 

Vi håber du kan bruge vores liste over cykelhjelme med plads til hestehale.

Har du spørgsmål eller ønske om test af cykelhjelme du tror kan være egnet til opsat hår, så er du velkommen til at kontakte os. Så skal undersøger vi sagen!