Cykelhjelme til børn

Det er vigtigt at vi som voksne bruger cykelhjelm, men det er endnu vigtigere at vores børn gør det. Derfor har vi samlet en stor oversigt over cykelhjelme til børn, hvor du med garanti kan finde en hjelm som dit barn / dine børn vil blive glad for.

I Danmark er det nærmest en naturlig ting på linje med at lære at gå at de også skal lære at cykle. Det skyldes naturligvis, at danskerne er et af verdens absolut mest cyklende folkefærd i verden, og at der er sikre cykelstier og brede veje i alle dele af landet. Men derfor er det jo ikke ufarligt, når de usikre, nye cyklister skal ud på gader, veje og stier, uanset hvor gode vilkårene er for cyklisterne herhjemme.

Det allerførste man skal tænke på som forældre, når man har købt barnets første cykel, er at købe barnets første cykelhjelm. 

Køb en cykelhjelm til børn og begynd den gode opdragelse

Der er flere ting at tage hensyn til, når du køber pigens eller drengens cykelhjelm. Det første, barnet ser på en cykelhjelm er, hvordan den ser ud. Er den sej nok? Sød nok? Pæn nok? Sjov nok? Børnene har masser af forskellige ønsker til, hvordan hjelmen tager sig ud. Derfor er det et rigtig godt råd at købe hjelmen sammen med din søn eller datter. For ellers risikerer man, at barnet efter få ganges brug ikke har lyst til at tage hjelmen på, fordi den ifølge barnet ser dum eller fjollet ud.

Det næste, der sker, er så, at det bliver en kamp om at tage hjelmen på hver eneste dag. Vælg derfor en cykelhjelm børn, som de selv er helt på det rene med. Når I sammen har fundet den helt rigtige hjelm med mønster eller stærke farver, så skal I sørge for, at størrelsen passer til barnets alder og hoved. Cykelhjelm børn kan altid finindstilles med et lille spænde i nakken, men selve størrelsen skal alligevel være så nær som muligt.

Cykelhjelme til børn

Hvis det ikke er muligt at finde en perfekt passende hjelm så vælg en, der er til den større side, for barnet vokser jo, og finindstillingen skal nok få den til at sidde stramt og behageligt på hovedet. Endelig skal du finde ud af, om hjelmen er sikkerhedsgodkendt af myndighederne med E-mærket EN1078.

Når du allerede fra begyndelsen lærer barnet, at man altid tager cykelhjelm på hovedet inden cykelturen, har du gjort dit til, at barnet får den rigtige start i trafikken – en begyndelse som ny trafikant, som jo gerne skal fortsætte resten af barnelivet, videre i ungdommen og helt ind i voksenlivet. Med en sikker hjelm på hovedet og en god opdragelse har du gjort dit for at børnene kommer lidt sikrere gennem de første år som cyklist.